zondag 28 augustus 2011

Een nieuw schooljaar


School, school, school, school. Vorig jaar dachten de leraren al dat er niets belangrijkers in ons leven was dan school. En nu begint het allemaal weer. De kinderen van de basisschool zijn al begonnen, en ook de middelbare scholen in het noorden en in het midden van het land zijn al bezig. Nu moet ik er morgen ook weer aan geloven.

             

Huiswerk, leerwerk, toetsen. Tja het begint allemaal weer. We zullen er niet onderuit komen. Stapels huiswerk, ellendige leraren en saaie vakken. Het blijft altijd hetzelfde liedje.

Dit wordt mijn laatste jaar, dus is het voor mij niet zo vreselijk. Het jaartje is kort, en gelukkig zit ik niet meer met al die SO's en proefwerken. Alleen in de Proewerk/SE weken zal ik er hard tegen aan moeten, en natuurlijk met de centrale examens. 


Je merkt wel dat ik er eigenlijk helemaal geen zin in heb. Dat komt vooral door de eerste dagen. Introductie, voorstellen aan elkaar (denken ze werkelijk dat ik van iedereen in al mijn clusters ga onthouden wat zijn/haar hobby's zijn? Ik ben al lang blij als ik de namen na 3 weken weet..)
En natuurlijk zijn onze klassen weer helemaal door elkaar gegooid. De meeste leerlingen uit mijn klas ken ik niet, maar dat kan ook wel een voordeel zijn.


Toch zal ik er me maar bij neer moeten leggen. Dat ik mijn vriendinnen vanaf morgen weer iedere dag zie, moet ik natuurlijk ook niet vergeten. Er zitten ook goede kanten aan school. (Gelukkig).

Dus ik, en jullie natuurlijk ook, zullen er weer tegenaan moeten, en ik wens iedereen veel succes met dit schooljaar, en extra veel succes aan degenen die net zoals ik hun examens moeten halen.

0 reacties:

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide