zaterdag 8 september 2012

Het blinde kuikentje - een kort verhaal

 Er was eens een klein kuikentje. Hij was niet geel, zoals de meeste kuikentjes. Nee, hij was bruin. Anderen noemden hem 'het lelijke kuikentje', maar dat is niet waar dit verhaal over gaat. Dit kuikentje kon namelijk niets zien, hij was blind. Zijn broertjes en zusjes konden echter wél zien, en dat maakte dit kuikentje tot een eenling..


'Piep Piep!' riep hij, vragend om hulp van zijn broertjes/zusjes of zijn papa of mama. Papa en mama waren echter nergens te zien, en ook de andere kuikentjes leken hem niet te kunnen horen. Moedig als het kleine vogeltje was, stond hij op. Hij moest toch zijn familie zien te vinden. Hij liep verder, bang en roepend om zijn familie. Tevergeefs. Hij werd steeds angstiger, en liep wat harder. Alleen liep hij de verkeerde kant op. Richting de weg! Het arme kuikentje wist natuurlijk niet waar hij heen liep.

Maar toen waren daar twee meisjes. Ze hoopten dat het kleine blinde kuikentje zijn familie nog terug kon vinden. Maar toen ze zagen dat het beestje steeds verder in de richting van de weg begon te lopen, besloten zij hem te helpen.

Het kuikentje piepte toen hij voorzichtig werd opgetild. Wat gebeurde er nou? Toen hij door kreeg dat er niets aan de hand was, werd hij rustig. Hij hoorde het gepiep van zijn broertjes en zusjes, ze waren dichterbij! Voorzichtig werd het kuikentje neergezet. Hij werd wat banger om weg te lopen, maar toen hij nogmaals het geluid van zijn familie hoorde, wist hij het. Hier hoor ik thuis. Hij volgde het geluid van zijn broertjes en zusjes, en huppelde zo het struikgewas in. Hij was thuis.


2 reacties:

Anoniem zei

je moet vogels niet oppaken hoor dat vinden de ouders niet leuk :)

Anoniem zei

<3

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide