zondag 15 januari 2012

Bookreport: Isabel Wolff - Villa Vintage

Ik heb weer een prachtig boek uit, wat ik natuurlijk moest delen met jullie! Een prachtig verhaal over vintage kleding.. Isabel Wolff - Villa Vintage
Klik verder voor een review


Informatie
Isabel Wolff - Villa Vintage
Uitgeverij de Kern
Geschreven in 2009, 348 bladzijdes

Achterkant tekst

Nu Villa Vintage eenmaal haar deuren heeft geopend, vindt Phoebe het altijd weer heerlijk als iemand valt voor een mooie jurk uit vervlogen tijden. Hoewel haar droom is uitgekomen, blijft het recente verlies van Emma, haar beste vriendin, Phoebes geluk overschaduwen.Phoebe heeft er altijd van gedroomd om haar eigen winkel met vintage kleding te hebben. Ze zag het al helemaal voor zich, een bustier van Vivienne Westwood tussen satijnen jurken en baljurken met lovertjes aan de muur.
Wanneer ze de kledingcollectie van mevrouw Thérèse Bell opkoopt, raakt ze in gesprek met deze oude Franse dame over een donkerblauwe kinderjas waarvan zij geen afscheid wil nemen. Als Phoebe het oorlogsverhaal achter de jas hoort, blijkt dat de tragiek achter Emma's dood lijkt op een ingrijpende gebeurtenis in mevrouw Bells jeugd. Phoebe beseft dat ze haar verleden onder ogen zal moeten komen, en ze neemt mevrouw Bell in vertrouwen.

Mijn mening
Het is een prachtig boek waarin alle details van de kleding worden weer gegeven. Maar het gaat niet alleen maar over de kleding, het is gelukkig geen chiclit. Informatie over de dood van Emma wordt weggelaten, evenals gegevens over het verhaal van mevrouw Bell. Zo zorgt de schrijver ervoor dat je door blijft lezen, je wil echt weten wat er is gebeurd. Een prachtig boek, zeker een aanrader!

0 reacties:

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide