zondag 8 januari 2012

The Hunger Games


De hongerspelen. Een boek, geschreven door Suzanne Collins. Het is het begin van een trilogie. Het tweede deel heet Vlammen en het laatste deel is getiteld De Spotgaai. Ik heb deze boeken een aantal jaren geleden ontdekt, en nu wordt er een film over gemaakt. Dat is de reden dat ik hier een artikeltje over schrijf.


De hongerspelen gaat over een land met 12 (eigenlijk 13, maar goed) districten. Ieder jaar worden de Hunger Games georganiseerd. Dit is een soort van spel, bedacht door de leiders van de districten. Uit elk van de 12 districten, worden één jongen en één meisje gekozen, die mee moeten doen aan de Hongerspelen. Zij zullen met elkaar strijden in een speciaal gebouwde arena, en de bewoners van de districten zijn verplicht hiernaar te kijken. De deelnemers strijden met elkaar, totdat er één levende overblijft.


De hoofdpersoon in de boeken is Katniss. Tijdens de trekking van de deelnemers in haar district, wordt haar kleine zusje Prim gekozen. Zij vindt dit vreselijk, en besluit om in de plaats van haar zusje deel te nemen. Ze weet heel goed dat de kans dat ze dit overleeft, heel klein is.


De boeken worden nu verfilmd. Het eerste deel, The Hunger Games zal uitkomen op 23 maart. Dit is een van mijn favoriete boeken series, na Harry Potter. Het is zeker net zo goed. Ik hoop dat de films goed zijn, en dat het geen slechte verfilming is, net als bij Twilight.

May the odds be ever in your favor

0 reacties:

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide