woensdag 3 oktober 2012

Het theorie examen..

Daar zit je dan, in de grote zaal. Je zit helemaal vooraan, en achter je zitten een heleboel mensen. De zaal zit vol. Links en rechts voor je hangen twee grote schermen, daarop zullen de vragen komen te staan. Je zit aan een lange witte tafel, met nog wat andere mensen naast je. Voor je, op de tafel zit een kastje. Dan zegt de vrouw vooraan iets. 'Veel succes!' Het theorie examen, gaat beginnen.

De dag van te voren heb je de hele dag geleerd, geleerd, geleerd en geoefend. Met af en toe een ontzettend makkelijke vraag ertussen. Oh, als ik zulke vragen krijg, slaag ik makkelijk! denk je dan. Maar daarna komt een vraag met hoe ver de lading uit mag steken. Shit, hoeveel was dat ook alweer?!, en daarna een vraag met de hoeveelheid kilo je auto mag zijn.. Ohjee, ik ga het nooit halen! Je bent klaar met het oefenexamen en.. Je bent gezakt. Dat begin al goed.

Daar denk je aan, terwijl je daar zit. Het examen gaat beginnen, en je krijgt drie oefenvragen. De eerste twee heb je al fout. Erg optimistisch word je er niet van.. De oefenvragen zijn voorbij, en dan begint het echte werk. 65 vragen in totaal. Halverwege denk je dat het goed gaat, maar oh, dat mag je eigenlijk niet denken, want dan zul je zien dat het daarna een stuk lastiger wordt.. Zo tegen de laatste vragen aan, ben je er wel klaar mee. Je hebt geen zin meer. Toch probeer je nog je best te doen. Uiteindelijk zijn alle vragen voorbij. De vrouw die vooraan stond, gaat nu de uitslagen halen.

Je schuift zenuwachtig heen en weer op je stoel, net zoals zo'n beetje iedereen die daar zit. De vrouw komt terug met een stapel papier in haar hand. De eerste rij mag naar voren komen. Maar een geluk dat je daarbij zit.. Je hoort de scores van de anderen: 'Sorry, gezakt.' 'Sorry, gezakt.' 'Sorry, gezakt.' 'Sorry, gezakt.' En dan ben jij aan de beurt. Hoopvol kijk je de vrouw aan, en je wacht tot ze iets zegt. 'Proficiat, je bent geslaagd!' 

Ik kon het niet geloven, zomaar de eerste keer geslaagd! Nu dat praktijk examen nog...


1 reacties:

Dina zei

Wauw goed hoor!! Gefeliciteerd!

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide