woensdag 27 maart 2013

De OV Chipkaart

De OV Chipkaart. Er wordt ontzettend veel over geklaagd, maar moeten we eigenlijk niet blij zijn dat we dit kaartje hebben, zodat we overal heen kunnen waar we heen willen?

Pluspunten
-
Het is gratis! (als je een student bent, ten minste)
- Je kan dus, als je er zin in hebt, gaan shoppen aan de andere kant van Nederland, zonder reiskosten kwijt te zijn
- In het weekend krijg je 40% korting!
- Je kan een hele goede reden bedenken als je ergens te laat aankomt..
- Je komt in de bus/trein/iets altijd wel mensen tegen die je al een hele tijd niet hebt gezien

Minpunten
- Mijn bus is ALTIJD te laat.. Echt altijd.. En dat zal niet alleen bij mij zijn..
- Je komt mensen tegen die je niet tegen wil komen
- Je kan overal gaan winkelen, maar het OV is zo ontzettend langzaam..
- Ik zag laatst een bus, die naar een dorpje in zeeland ging, via Antwerpen. Hee, gratis reis naar Antwerpen, dacht ik. Maar, helaas dat werkt niet. Je moet toeslag betalen als je in Antwerpen in of uit stapt..

Laatst was er op de televisie iets over de OV chipkaart. Een jongen was boos, omdat hij zijn kaart veel gebruikte, en die het opeens niet meer deed. Hij had een band, en reisde heel Nederland door voor optredens, gratis met zijn OV kaart. Toen zijn kaart het opeens niet meer deed, moest hij heel erg 'ouderwets' een kaartje kopen, en kon hij dus niet meer gratis. Hij was boos omdat hij een aantal weken wel had moeten betalen om op zijn optredens te komen, en hij het geld niet terugkreeg.
Ben ik de enige die dit belachelijk vind? Ja, het is vervelend dat je het nu zelf moet betalen, maar de OV kaart is eigenlijk alleen maar bedoeld om naar school en weer terug naar huis te kunnen komen. Ik weet ook wel dat zo'n beetje iedereen de kaart gebruikt om ergens anders te komen dan op school (dagje winkelen in Rotterdam bij de Primark bijvoorbeeld..) Maar om nu echt te gaan klagen dat je het zelf moet betalen, dat vind ik belachelijk. Je moet al lang blij zijn dat je al die tijd wel gratis hebt kunnen reizen!


Wat vinden jullie. Is de kaart handig, of kan hij beter verdwijnen?

0 reacties:

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide