vrijdag 6 april 2012

Be Whoever you want to be..

Zijn wie je zelf wil zijn, en niet gewoon hetzelfde doen als alle anderen, een heleboel meiden hebben hier moeite mee. Ze volgen gewoon de rest, zonder zelf na te denken. Ze dragen wat anderen dragen, wat er 'in' is. Waarom doen zij dit? Ik zou het niet echt weten, behalve dan dat het 'veilig' is. Als je net zo doet als alle anderen, is de kans kleiner dat je uitgelachen wordt, dan wanneer je bent wie je wil zijn. Maar is het niet gewoon veel fijner om jezelf te zijn? En te doen waar jij je goed bij voelt?

Het begint eigenlijk al bij de kleding. Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal meisjes bij ons op school dat UGGS draagt. Persoonlijk vind ik ze afschuwelijk, maar dat is mijn mening. Ik vroeg me ook af of al die meisjes die ze dragen, ze ook wel echt mooi vonden, of dat ze ze alleen maar droegen omdat ze 'in' waren. Ik heb het aan een aantal meiden gevraagd, en het ging altijd zo:
'Vind je die UGGS nou echt mooi?'
'Niet echt, maar .....'
En dan kwam er een of ander waardeloos tegenargument. De beste hiervan was nog: Ze zijn lekker warm. Zelfs ik heb met dat koude weer van afgelopen winter nog overwogen om ze te kopen. Godzijdank dat ik dat niet heb gedaan. Maar goed, hiermee zie je dus maar weer dat er alleen wordt gedragen, wat 'in' is. Als het 'in ' wordt om een papieren zak over je kop te trekken, zouden mensen dat dan ook gaan doen? Waarschijnlijk wel.

Persoonlijk heb ik ook wel eens in deze 'fase' gezeten. Misschien kunnen jullie het je nog wel herinneren: Björn Borg. Een tennisser waar ik nog nooit van had gehoord, totdat zijn onderbroeken helemaal hip werden. En o wee als je er geen had! Nee, dan hoorde je er echt niet bij. (Ik moet er bij zeggen, dat dit wel in groep 6 of 7 van de basisschool was, maar goed) En shame on me toen heb ik er ook een gekocht, ook al was ie ontzettend duur.

Mijn punt is, ben gewoon lekker wie je wil zijn! Trek het je niet aan wat anderen zeggen/denken. Veel van hen zullen juist zoiets hebben van: 'Wat knap dat zij gewoon zichzelf kan zijn, en niet meegaat met de mainstream.' 

5 reacties:

Anoniem zei

Als jij je bijna laat overhalen om UGGS te kopen omdat iemand je verteld dat ze warm zijn ben je toch precies hetzelfde, en luister je toch zelf naar een slap tegenargument of wat? En sowieso dat de björn borg rage niet op de basisschool was.

Anoniem zei

do what makes you happy

Maris zei

Nope, want dat ging er alleen maar om dat ze warm waren. (En ik geloof dat ze dat ook zijn, zeker weet ik het niet, omdat ik ze nog nooit aangehad heb) Dus dat is niet vanuit het oogpunt dat het 'in' is, maar vanuit warmte, dus dat is iets heel anders. En ja, de bjorn borg rage was wel op de basisschool, bij ons in ieder geval wel.

kelly zei

ten 1e, die eerste reactie was best zielig om dit te schrijven als anoniem. ten 2e, het boeit niet of de björn borg op de basisschool was of niet, ligt eraan hoe oud je bent. ten 3e, het klopt allemaal wel en misschien doet degene van de eerste reactie daar wel aan mee..

Maris zei

Dat ben ik met je eens Kelly, want als je je voelt aangesproken op dit stuk kan ik me voorstellen dat je dat niet leuk vind en dat je dan zo'n haatreactie erop zet.. dus waarschijnlijk heb je gelijk

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide