zondag 1 juli 2012

5 Jaar lang (terugblik)

Dit wordt een persoonlijk stukje.. 5 Jaar lang heb ik op dezelfde middelbare school gezeten. Leuke dingen, vervelende dingen zijn gebeurd. Vriendschappen zijn gemaakt en gebroken. Mensen zijn vervangen, net zoals gedachten, hopen en dromen. Ik ga eens eventjes terug kijken op de afgelopen 5 jaar.

Klas 1
Ik moet zeggen dat het eerste jaar op mijn middelbare school niet zo'n succes was. Dit zijn eigenlijk de enige twee foto's die ik heb. Mijn klassenfoto, en een foto die we hebben gemaakt tijdens gym, in onze oh zo mooie gymkleding.. Nee, dit jaar was niet mijn beste. Ik was jong, klein, naïef.. Wist 9 van de 10 keer niet waar ik heen moest, en liep dus telkens mensen maar achterna. Ook in de pauzes, omdat ik bang was dat ik alleen kwam te staan. Tot grote ergernis van hen.. Nee.. Dit was niet zo'n leuk jaar..

Klas 2
Dit jaar was alweer wat beter. Ik had wat meer vrienden gemaakt, de linkerfoto is gemaakt tijdens een filmavondje dat ik hield met twee vriendinnen. (Ik weet zelfs nog welke film we keken, Sint Trinians.. Echt heel leuk, zeker een aanrader!) De tweede is gemaakt in opdracht van school. Voor Duits moesten we een poster maken met dat je huisdier vermist was. Nou, wij deden: Chico vermist! Met als gevolg dat we een heleboel foto's hebben gemaakt. Het was gezellig. Dit jaar was alweer een stuk beter dan het vorige jaar.

Klas 3
Van klas 3 weet ik eigenlijk verrassend weinig. Ik ging in klas 2 en begin klas 3 met dezelfde mensen om. Maar toen deze mij, onterecht, beschuldigden van liegen en dergelijke, nou, toen was het over.. We hebben het wel gezellig gehad hoor. Op de linkerfoto zie je een verjaardags feestje bij de bowlingbaan (Old School..) Rechts zie je carnaval op school, en zoals je ziet staan daar al weer andere mensen op. Toch moet ik zeggen dat dit jaar beter was dan het jaar ervoor. (Het klinkt misschien cliché, maar eigenlijk werd ieder jaar beter..)

Klas 4
De foto's hierboven zijn van de buitenlandse schoolreis, naar Provence. Die was echt heel erg geweldig! Echt, ik geloof dat dit een van de leukste weken in mijn leven is geweest.. De foto's staan nogal door elkaar,  maar ik zal vertellen wat iedere foto inhoudt. Linksboven zie je een riviertje wauw. Deze heb ik gemaakt aan het einde van de té lange wandeltocht. Prachtig uitzicht was daar. De foto ernaast heb ik de allereerste dag genomen, er was een soort kasteeltje op de heenweg waar wij even stopten om wat te drinken. Prachtig gebouw. Helemaal rechts zie je de kerk, ik geloof dat die op Place Massèna was, maar dat weet ik niet zeker. Zo lijkt het een hele mooie kerk, maar in het donker was hij eigenlijk heel eng.. Linksonder zie je de mediteranée, oftewel de middelandse zee. Zo mooi daar. Dat was het moment dat ik echt verliefd werd op Frankrijk. Het klinkt overdreven, maar zo is het wel.. Het is echt prachtig.. De foto ernaast is met een vriendin van me, vlakbij het museum. De foto daarnaast is een beeld, er stonden ongeveer 10 (denk ik) van zulke beelden op hele hoge palen, ze veranderden telkens van kleur. Erg mooi.. De laatste foto vind ik erg grappig. We hadden net de grote wandeltocht gelopen, en ik kon echt niet meer verder. Waarop twee leraren mij gingen dragen, haha! De bus chauffeur ging mijn tas dragen, en daar had iemand een foto van gemaakt..

Nog wat foto's van klas 4, maar dan niet van de schoolreis. De meest linkse foto is genomen voor de film die we moesten maken voor CKV. Onze film was eigenlijk heel slecht, maar dat kwam vooral door mij. De anderen wilden niet acteren, dus ging ik maar. Ik heb ontdekt dat dit niet mijn grootste talent is.. De middelste foto is van het gala in klas 4. Dat was ook heel erg leuk! De laatste foto is van het groepje waar ik toendertijd mee op trok (we waren altijd met zijn drieën). We zaten in de pauzes altijd op de trap, in plaats van de rest van de school. Waarom weet ik eigenlijk niet..

Klas 5

Dit is echt het leukste jaar (misschien omdat het de laatste was, hihi) De linkerfoto is gemaakt in de Efteling, waar we heen gingen voor ons profielwerkstuk. Aan de foto's hadden we eigenlijk niet erg veel. Sowieso was die hele trip niet erg nuttig. Maar het was wel heel erg gezellig! De foto daarnaast, midden boven, is het gala in klas 5. Super gezellig, met een hele club. Een andere club dan bij de vorige foto's, zoals je kunt zien.. Rechtsboven is op school zelf gemaakt, buiten, toen het lekker weer was. Gezellig samen met Carlijn. Linksonder ben ik bij een bord van school. Samen met een vriendin besloten ik een 'eindexamenproject' te doen, waarbij we een heleboel leraren en delen van de school op de foto hebben gezet. Zo ook dit bord, dat vlakbij de WC hangt. 'De symfonie van ons leven wordt opgebouwd uit de motieven van onze jeugd.' Ja, denk daar maar eens over na! 5 jaar lang heb ik die tekst gezien, en nog steeds begrijp ik hem maar half..
De foto daarnaast, de tweede van onder, is mijn kluisje. Interessant he? Die daarnaast is het eindexamen gala. Zoals je misschien ziet, staan er weer anderen op. Dat komt niet doordat ik wéér andere vrienden heb gemaakt, maar doordat het gala alleen voor examenleerlingen was. Je mocht wel introducé meenemen, maar 20 introducées gaan ze ook niet leuk vinden. Dus besloot ik met een aantal vriendinnen uit mijn eigen jaarlaag te gaan. Dat was ook heel erg gezellig.
De laatste foto is in de kerk genomen. Waar de diploma uitreiking was. Ze lieten van iedereen een foto van klas 1 en een foto van klas 5 zien. Omdat beide foto's echt heel lelijk zijn, heb ik hem er maar heel klein in verwerkt. Eronder staat een tekstje dat mijn mentor over mij geschreven heeft; 'Een gedegen werker, het resultaat werd steeds sterker! Proficiat!' Nou, wat een spannende tekst zeg!

Nog even snel een handtekening onder dat diploma, en hij is van mij! Die 5 jaar hard werken zijn dus niet voor niets geweest! Op naar het volgende :)


En ja, mijn slagen moest natuurlijk wel gevierd worden. Mijn examen feest was heel gezellig, met stuk voor stuk lieve vrienden die ik ontzettend erg ga missen, maar die ik nooit kwijt zal raken. Ik weet dat ze er altijd zullen zijn, en we zullen zeker nog veel afspreken. Don't worry!

Zo. Dat waren mijn 5 jaren op de middelbare school in het kort. Niet te geloven dat het alweer voorbij is. Dit klinkt ook weer zo cliché, maar de tijd is voorbij gevlogen. Ik heb vrienden verloren omdat ze niet eerlijk waren of omdat ze geen echte vrienden bleken te zijn, maar ik heb ook zeker hele goede vrienden gemaakt.
De leukste tijden, op school zelf, waren toch wel de BSR en de verschillende gala's. Maar alles buiten school was ook super leuk. Ik heb ook wel leuke lessen gehad, goede leraren, maar ook leraren waar ik wat minder mee kon opschieten. Leraren die af en toe een beetje vreemd waren, of juist heel erg streng. Een leraar die zomaar ineens zijn gitaar pakte en begon te zingen (en hij gaf niet eens muziek), een muziek lerares die eigenlijk toch wel erg vals zong, een ckv lerares die, zo te zien, haar eigen kleding maakte, een Nederlandse leraar die mij (mij!) eruit stuurde, een natuurkunde leraar die zei: 'Wil je koffie?' terwijl hij corvee bedoelde, een techniek leraar die dacht dat iedereen oplette terwijl er vliegtuigjes over zijn hoofd vlogen, een mentor die niet wist dat ze mijn mentor was... Noem het allemaal maar op. Aparte types hebben er tussen gezeten. Maar al met al, was het wel een leuke tijd!

2 reacties:

Carlijn zei

Super!

Ik weet van bepaalde leraren echt meteen wie het zijn:
?
Graftak/Graaf
Van Bragt
Van Haperen??
Van Zuilen DEFINATLY
Maas
Timmers/God

Maris zei

Niet helemaal goed :P Pellemans, Graftak, derde weet ik haar naam niet meer, iig niet van Bragt, Van Hoof, Fatahi, Die tuinkabouter van techniek (die heb jij niet gehad, was in klas 1 en sowieso God :P

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide