woensdag 11 juli 2012

Lang haar vs. Kort haar..

Wat jullie misschien zijn opgevallen, of misschien ook niet, mijn haar is een stuk korter dan het was. Voor ze zomer besloot ik het af te knippen, en ik heb wat voor-, maar zeker ook wat nadelen ontdekt. Ik besloot ze voor jullie op een rijtje te zetten!

Lang haar
Een groot voordeel van lang haar hebben, is dat je er veel mee kunt. Je kunt het steilen, krullen, opsteken, in een staart doen, vlechten.. noem het maar op. Veel variatie dus. Daarbij komt dat het ook makkelijk is. Zit het een dag niet, dan doe je het vast. Ook kun je je haar in je handen draaien, een tic die veel vrouwen hebben, volgens mij..
Dan de nadelen. Bij mij was het zo, dat ik heel snel last had van dode punten (Dat is ook een van de redenen dat ik het heb afgeknipt). Ook vond ik het heel warm in m'n nek, al dat haar dat er in hangt.. Dan is het ook nog zo, mijn mening, het is een beetje saai. Er zijn meer vrouwen met lang dan met kort haar, gok ik zo. Doe eens gek, doe eens wat anders!
Dan had ik ook nog dat ik er 's ochtends héél lang mee bezig was. Het zat nooit zoals ik wilde zitten. En ja, het is leuk om het te stijlen of te krullen, maar dat duurt ook wel even..

Kort haar
Kort haar is veel makkelijker. Het zit meestal hetzelfde. Geen gedoe met stijlen en/of krullen. Eventueel een beetje mousse, maar dat is het wel. Je gebruikt trouwens ook veel minder van alles, minder shampoo, minder conditoner, minder mousse.. Het is dus eigenlijk ook voordeliger.. Dit is overigens ook niet zo warm, dat is ook wel eens lekker..
Er zitten ook wel nadelen aan. Wat ik een voordeel vond bij lang haar, is een nadeel bij kort haar: Je kunt er niet veel mee afwisselen.. Daarbij komt ook dat het lastig is om het in een staart te doen (dat ligt er dan natuurlijk aan hoe lang het nog is..) Bij mij kan het nog in een staartje, maar dat ziet er niet uit, dus ik heb besloten dat niet, of niet al te vaak te doen. Wat ik ook heb gemerkt is dat mijn korte haar veel sneller vet is dan het lange haar..

Conclusie
Ik denk dat ik het nu weer wel lang laat groeien, en dat ik het over 2 jaar ofzo weer af knip. Kort vind ik veel makkelijker, maar lang haar is ook wel eens leuk.. Nu ik de voor en tegens heb afgewogen, denk ik nog steeds niet dat ik echt een goede conclusie kan trekken. Beide hebben sterke voordelen en vervelendere nadelen. Echt een keuze van wat beter is, kan ik niet maken. Ik denk dat het maar net is wat je zelf het leukste vind..

4 reacties:

Dina zei

Misschien had je zoveel dode punten door het stijlen en het krullen? Is erg schadelijk voor je haar namelijk.
Ik heb zo'n 5 jaar geleden mijn haar kort geknipt (stond heel leuk) maar ik ben maar al te blij dat het nu weer wat langer is.

Sassie zei

Zelf heb ik liever lang haar. Dit komt ook mede doordat ik een onwijze bos krullen heb en korter haar er dan niet uitziet (uit ervaring)

lauradenkt zei

Mij staat kort haar niet, dus daarom heb ik lang haar :)

Carlijn zei

Toen ik klein was had ik altijd kort haar, nu ben ik blij met mijn langere haren. Eerst had ik wel haar tot halverwege mijn rug, dat ik laatst heb laten knippen tot mijn schouders. Toch korter, maar kort genoeg voor mij.

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide