dinsdag 4 december 2012

De geboorte van Billy


Nee, ik heb geen broertje/neefje/hondje of iets gekregen dat Billy heet. Billy is een beer. Hierboven kun je hem zien, is het geen snoepie? (Ik vind hem echt zó leuk geworden!). Billy was mijn sinterklaas surprise..

Jullie weten het misschien, maar vorig jaar heb ik een soortgelijk iets gemaakt, een schildpad, dit was echter een pinata en geen surprise, maar het principe is hetzelfde.

Ik heb 2 ballonnen opgeblazen en deze met papier maché beplakt. Hoeveel lagen ik precies heb gedaan, weet ik niet, maar ik geloof iets van 3 of 4. Tip! gebruik een felgekleurde ballon, als je de kleur door de papier maché heen ziet, heb je er te weinig op zitten, en moet het dikker.
Ik gebruikte een grote ronde ballon voor het lijf, en een kleine ronde ballon voor het hoofd.


Ik heb een aantal pogingen gedaan om het hoofd er gelijk op te zetten, maar dat was te zwaar, en viel er telkens af. Goed, dan doen we dat later. Dan eerst maar het lijfje en de kop zo afmaken. Voor de voetjes heb ik wc rollen gebruikt, en voor de armpjes proppen krantenpapier. (Dit omdat ik te weinig wc rollen had..)


Voor de oren had ik een krant een aantal keer dubbelgevouwen, en daaruit 2 halve cirkels geknipt. Hier heb ik nog wat krantenpapier omheen gedaan, zodat er een soort 'bobbels' in kwamen. Vervolgens heb ik de oren vast gezet, en werd het tijd om alles te gaan verven!
Ik heb ook een prop gemaakt voor de neus, die ik geleidelijk heb vastgemaakt.


Ik begon met donkerbruin papier, maar al snel bleek dat ik niet genoeg had. Dan de rest maar verven. Op deze foto ziet het er nogal raar uit, maar hier is de verf nog nat. Toen de verf was opgedroogd, zag je minder verschil. De onderkant van de voetjes en de 'handjes' heb ik zwart geverfd, evenals zijn buik. Op zijn neus zit een klein stukje zwart papier. De snor en de ogen heb ik  gemaakt van karton.
Het hoofd heb ik uiteindelijk vastgemaakt met satéprikkers. De bovenkant in het hoofd, en de onderkant in het lijf. Ook heb ik nog secondelijm gebruikt om zeker te zijn dat hij goed bleef zitten.

Aan de achterkant, bij de nek van Billy, heb ik een gleuf gemaakt waardoor ik de cadeaus in de surprise kon stoppen. En dit heb ik natuurlijk opgevuld met krantenknipsels.


Maar waar stop je het gedicht? Ik heb een stuk karton in een rechthoek geknipt, en deze zo gevouwen dat het net een boekje leek. Ik verfde het, met rode verf, maar omdat er nog wat zwart aan mijn verfkwast zat, werd het deze kleur. Eigenlijk vind ik dat een stuk mooier! Met een kalligrafie pen heb ik de naam erop gezet.


En het gedicht plakte ik natuurlijk in het boekje.


Et Voilá! Daar is Billy! (mocht je je afvragen waarom hij een sjaal omheeft, dat is om het gat in zijn nek te verbergen)

What about the presents?
We hadden maar een klein bedrag afgesproken, van slechts €7,50.. Daar kon je niet erg veel mee doen, maar gelukkig vond ik de dvd 'The Woman in Black', voor maar €8,- Billy was zeer gelukkig met zo'n fijn cadeau in zijn buik! En om het nog wat op te leuken, heb ik er nog Haribo Beertjes in gedaan, wat ikzelf een stuk origineler vond dan sinterklaas snoepgoed.


3 reacties:

Dave zei

Papier Maché is zo leuk om te doen. Ik heb ooit eens een sprinkhaan gemaakt en die poten had ik gemaakt van kippengaas en daar maché rond. De vleugels was een dikke elektriciteitsdraad (zo'n koperen) die ik gebogen had. en daar vershoudfolie rond gewikkeld.
Ohja, je liet niet zien wat er in Billy zat/zit ;)

Mariska zei

Haha ja het is leuk om te doen he?
Ik heb het bijgewerkt, de cadeautjes staan er nu bij ;)

Dina zei

Knap gedaan hoor!

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide