zondag 30 december 2012

Wat er gebeurt, wanneer iemand iets in de brievenbus gooit

 bron
De brievenbus, de brievenbus. Wat een raar woord eigenlijk. Een bus met brieven, een brievenbus. Maar als er pakjes doorheen komen, is het geen brievenbus meer, maar een pakjesbus. Al noem je een pakjebus eerder een bus van PostNL. Nou goed, de brievenbus dus. En wat een gekkenhuis het hier wordt, wanneer de postbode er iets door heen gooit..

Het begint eigenlijk al voordat er uberhaubt iets in de bus gegooid wordt. Je hoort Waf waf wafwafwaf! en een hondje over de banken springen. Als je naar buiten kijkt, zie je iets oranje voorbij flitsen, en vervolgens hoor je dat er iets op de mat valt. Dan begint het..

Tegelijkertijd gaan er 3 deuren open, en er wordt door ieder hetzelfde gezegd: 'Is er iets voor mij bij?' 'Heb ik iets?' Vervolgens hoor je snelle voetstappen op de trap, en iedereen struikelt over elkaar heen, in de hoop iets bij de post te hebben zitten.
Na veel blauwe plekken, duwen en trekken later, bekijk je de stapel met post. Belastingbrieven, brieven over pensioenen en zorgverzekeringen. Wauw. Niet echt wat je had gehoopt..

Teleurgesteld ga je weer naar boven. Volgende keer beter..

1 reacties:

Dave zei

Dan zijn dit waarschijnlijk de gelukkigste dagen voor jullie thuis. Al veel kaartjes ontvangen? En dan telkens het ritueel van het lezen en ophangen aan een lint of op de schouw/kast zetten.

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide