woensdag 19 december 2012

Het kerstpakket..

 bron
Werkgevers zijn verplicht hun werknemers iets van een kerstpakket te geven. Of is dat inmiddels alweer veranderd? Of het nu nodig is of niet, leuk is het zeker! Althans.. Dat is het meestal..

Ik kan me nog een aantal kerstmissen herinneren, waarin mijn vader soms wel 10 kerstpakketten kreeg, als het er niet meer waren. (Nee, serieus, niet overdreven!). Die pakketten waren eigenlijk altijd verschillend, maar het idee was het zelfde. Een grote kartonnen doos, vol met lekkernijen. Meestal zat er ook een bepaald thema aan. Zo was er een keer een Engels pakket, met een dienblad met de vlag erop, Engelse thee, Engelse koekjes en ga zo maar door. Altijd leuk om te krijgen!

Sinds 2 jaar geleden, sinds ik werk heb, krijg ikzelf ook ieder jaar een pakketje. Superleuk vind ik dat! Van te voren weet je nooit wat je krijgt, en dat is juist zo leuk!
Dit was mijn allereerste kerstpakketje, die ik kreeg van de bibliotheek. Een bordspel met aan de ene kant Ganzenbord en aan de andere kant Ludo (ik weet eigenlijk nog steeds niet welk spel dat is, maar de naam doet me denken aan die ene man uit GTST..). Twee snoepzakken, een fles siroop, een zakje speculaas, een blikje met drop en een doosje met kaaskoekjes. Niet echt een bijzonder pakket, maar dit vond ik wel erg leuk!

Sinds een paar jaar is er een nieuw concept bij de kerstpakketten. Namelijk, de cadeaucarrousel  Leuk bedacht enzo hoor, maar doe mij maar een ouderwets overlevingspakket! Voor degenen die niet weten wat het is, je krijgt een code of iets, daarmee ga je naar een website, en dan kun je zelf je eigen cadeau uitkiezen (tot een bepaalde prijs, natuurlijk). Vorig jaar kreeg ik dit ook. Toen nam ik een cadeaukaart van de Free Record Shop. Ook leuk hoor, maar wel een stuk minder leuk dan het pakket van vorig jaar.

Gisteren heb ik mijn 'pakket' van dit jaar opgehaald. (Overigens wel bij een andere werkgever). Hier hadden ze weer wat anders, een soort keuze menu. Er was een grote bijeenkomst. Iedereen die er werkte kwam, er was een toespraak, er waren hapjes en gratis drinken, later kon je nog (ik geloof gratis) friet halen, en daarna was er een bingo. Heel gezellig allemaal.
Je had de keuze uit 3 dingen: Een bon van een kledingwinkel, een bon van een juwelier (waar ook nog eens een ketting bij zat) of een bon van de Albert Heijn.
Dat wil zeggen, daar hadden de anderen keuze uit. Ik ben, samen met wat anderen, maar een weekendhulp, en daarom kregen wij een kleiner pakket.

Nu ben ik het er mee eens dat je een gegeven paard niet in de bek mag kijken, en ik ben natuurlijk ook super blij dat ik überhaupt iets heb gekregen. Al vind ik wel dat ze het iets beter hadden mogen doordenken. Wij konden namelijk niet kiezen, maar we kregen een bon van de juwelier, van 20 euro. Allemaal leuk en aardig, diamonds are a girl's best friend, maar ik vraag me af of je voor 20 euro wel echt iets leuks kunt vinden bij een dure juwelier, zonder dat je ervoor bij hoeft te betalen. (Dat hebben ze natuurlijk expres gedaan, maakt die juwelier weer extra winst!). Maar goed, we zullen het zien. Wat eigenlijk nog veel raarder was.. De vrouwelijke weekendhulpen die kunnen er nog wel wat mee. Maar er werken ook een aantal jongens. Ik vraag me af wat zij ervan vinden..

Maar goed, wie weet. Misschien vinden we nog een superleuke ring voor een goede prijs, of een mooie ketting? Ik hou jullie op de hoogte!

1 reacties:

Dave zei

Waarschijnlijk iets typisch Nederlands want ik België is dit niet zo hoor dat de werknemers iets krijgen?
Bij sinterklaas krijg ik altijd wel een chocolade figuurtje, en dat is het dan... =s

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide