dinsdag 26 juni 2012

Net zoals in..

Maak je maar geen zorgen, dit is niet weer een stuk over the hunger games. Dit gaat erover dat mensen tegenwoordig steeds vaker willen wat er in films gebeurd. Misschien was dit vroeger ook al zo, maar het valt me nu gewoon meer op..

In het plaatje van het artikel bovenaan, willen mensen op het personage Katniss lijken, en beginnen ze met boogschieten, in plaats van dat ze zelf even gaan bedenken wat ze willen gaan doen. Ik kan me voorstellen dat als je een doorgewinterde boogschieter bent, en er komen van die huppeltjes, die zeggen 'Ja, nu ben ik net zoals Katniss!' dat je je daar aan ergert. Groot gelijk heb je.

 bron
Dit is een voorbeeld dat ik zelf wel erg begrijp. Ik heb hier namelijk ook last van. Door het kijken van films of series zoals Gossip Girl, krijg je zelf ontzettend veel zin om te gaan winkelen. Ik in ieder geval wel.. Een ander voorbeeld hiervan is de film Confessions of a shopaholic, waarbij velen, net zoals ik, een 'Ik moet nu gaan winkelen-aanval' krijgen. 

Ik moet zeggen, het tweede voorbeeld is een stuk minder irritant dan het eerste, omdat je daarbij niet gelijk iemand na wilt gaan doen. Wat komt er hierna, kinderen die Spiderman na gaan doen, of Saw? Wie zal het zeggen. Eigenlijk is het sowieso onzin om iemand na te gaan doen. Doe gewoon wat je zelf leuk vindt, niet wat een hoofdpersonage in je favoriete film of serie doet. Zoals het veel voorkomend spreekwoord zegt: Als een ander van een brug af springt, doe jij het dan ook?'

2 reacties:

Carlijn zei

Ik ben nu Dames in de dop aan het kijken, ik hoop dat ik niet zo word als zij

Dina zei

Ik heb hier gelukkig nooit zoveel last van.

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide