vrijdag 8 juni 2012

Review: Beauty Essentials Spiraalvormige Keramische Krultang (kruidvat)

De laatste keer toen ik gala had op school, heb ik mijn haren laten krullen bij de kapper. Ik wilde het echter graag zelf kunnen! Ik kocht deze krultang bij de Kruidvat voor €6,-. Op aanraden van een vriendin. Ik vind het een goede krultang, en aangezien de review van mijn stijltang vaak gelezen wordt, leek het me handig ook van deze krultang een review erop te zetten.

Dit is de krultang. Op zich hou ik niet heel erg van roze, maar ik vond deze toch wel mooi. Wat ik erg handig vind, is het pootje dat eraan zit. Op de foto kun je zien dat de krultang hierop leunt, zodat het warme gedeelte niet op mijn kast terecht komt. Erg goed bedacht!

De krultang heeft 2 warmtestanden, 1 en 2 (lekker origineel) Met behulp van een schuifje zet je hem naar een hogere hitte. Ik zet hem eigenlijk altijd op 2. Hij wordt dan ontzettend warm, dus kijk uit!

Er zit een klepje aan, zodat het haar eronder blijft zitten, zo kun je de rest er makkelijk omheen wikkelen. De spiraal die op de krultang zit vind ik niet erg handig, want als je je haar te strak eromheen rolt, moet je de krultang helemaal terug draaien, wil je je haar eruit krijgen. Niet erg handig. Daarom een tip: Rol je haar niet te strak er om heen.

Laten we nu eens kijken hoe goed hij werkt!

Zo zat mijn haar voordat ik begon met krullen. Beetje slag onderin, zo krijg je een goede voor/na beeld.

Hier heb ik de ene helft gedaan. Mooie krullen zijn het resultaat. Ze zijn alleen wel allemaal afzonderlijk van elkaar. (Het lijkt me dat dit bij iedere krultang zo is?) Bij de aanzet van je haar krult hij niet, alleen aan het uiteinde. Dat kan ook mooi zijn hoor, zeker als je het op steekt. Dit kan echter ook aan mij liggen. Ik heb namelijk nog nooit eerder een krultang gebruikt.
Kijk, zo zag het eruit toen ik klaar was. Ik vind het goed gelukt! Zoals je bij de foto linksonder kunt zien, is alleen het onderste gedeelte gekrult, maar dat maakt niet zoveel uit. Ik ben van plan het met mijn gala ook op te steken. Wel wat mooier dan hoe het zit rechtsonder, maar dat is om een beeld te krijgen. Ik vind het resultaat zeer geslaagd :)

Dit zijn de producten die ik erbij heb gebruikt. Van Andrelon steil spray. Nu zal je waarschijnlijk denken, huh steil spray, het moest toch krullend? Ja, dat klopt. Maar deze spray zorgt ervoor dat je haar niet beschadigt door de hitte, en dat is ook wel handig te gebruiken als je je haar gaat krullen, het wordt dan immers ook warm.
Wat ik heb gedaan, is mijn haar in twee helften verdeelt. De ene helft heb ik vastgeklemd, (de klem die je hierboven ziet is van de Hema, kost €2,-) Bij de andere helft heb ik telkens een pluk gepakt, de rest van m'n haar bovenop vastgezet, en dan die pluk gekruld. Als de pluk gekruld was, sprayde ik wat haarspray erop, zodat hij goed bleef zitten. Dit deed ik met Wella hairspray. Zo pluk voor pluk gedaan.

Conclusie: Ik vind het een goede krultang, veel beter dan ik had verwacht voor €6,-. Hij wordt goed warm, en hij krult ook goed. Het enige minpuntje is de spiraal die er op zit. Mocht je nog een goede krultang nodig hebben, ren dan naar de kruidvat, want misschien liggen er nog een paar..

Cijfer: 7.8

3 reacties:

Lijno zei

Alvast aan het oefenen voor het gala?

kelly zei

KRULLIESS <3

Anoniem zei

Het ziet er echt heel goed uit.

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide