donderdag 17 mei 2012

Een nieuw begin


2 examens gehad, nog 4 te gaan. Het moment van slagen (of zakken, maar laten we daar niet aan denken) komt steeds dichterbij. En ik moet eerlijk zeggen dat dat me nog veel nerveuzer maakt dan de examens zelf.

Iedereen zegt: 'Je staat er goed voor, je slaagt wel' Maar dat baart me zorgen. Hoe moet het straks verder? Ik denk dat iedereen dit moment wel eens heeft gehad. De onbekendheid van een nieuw begin, geen idee hoe alles zal verlopen en hoe alles verder moet. Ja natuurlijk, ik weet wat ik wil gaan studeren (of ik aangenomen word, is ook nog maar de vraag). Maar dat is het enige dat ik weet.

Alles achter je laten, een nieuwe school. Een nieuw begin. Nieuwe vrienden maken, en heel erg hard je best doen om met iedereen van de middelbare school contact te houden. Met vrienden zal dat wel lukken, al ben ik als de dood dat we uit elkaar groeien, puur omdat we elkaar minder vaak zullen zien. We zitten dan op verschillende scholen, en kunnen niet meer gezellig samenklitten in de pauzes.

Maar er zijn ook andere mensen waar je een soort band hebt opgebouwd. Het zijn niet echt vrienden, omdat je elkaar nooit ziet buiten school. Maar toch.. gezellige tijden gehad in pauzes, in lessen, in tussenuren...

Lieve, beste, geweldige vrienden van me, weet dat ik er altijd voor jullie zal zijn. Al kan ik jullie vanaf nu niet meer iedere dag zien of spreken, weet dat ik nog steeds een goede vriendin voor jullie zal zijn. Ik ga jullie ontzettend missen, maar ik beloof jullie één ding: We zullen altijd vrienden blijven en nog vaak met elkaar afspreken!

Zo, nu nog eerst eventjes die examens afhandelen..

2 reacties:

Lijno zei

Ah Marisje! Ik vind het zo super lief van jou! Wij gaan zeker contact houden, elkaar stalken dus eigenlijk! En jij komt gewoon als je je auto hebt mij ophalen en gaan we rondjes crossen en naar het strand (als het mooi weer zou zijn) of naar de stad in Breda, Tilburg, Amsterdam of Parijs! En we gaan sowieso een keer samen op vakantie (waarschijnlijk niet deze zomer) en dan ben jij gewoon al 18 en ga jij als uberverantwoordelijke volwassene mee :)
Mariska, jij blijft echt altijd mijn vriendinnetje! (l)

kelly zei

supercuteeeee <3
ben het met Lijno eens! hihi

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide