vrijdag 4 mei 2012

Studie ontwijkend gedrag..Velen van ons vertonen dit. Studie ontwijkend gedrag. Ik moet er helaas aan toevoegen, dat ik hier ook bij hoor. Ik vertoon er ook tekenen van. Maar, lieve lezers, dit is niet mijn schuld! (En nu moet je niet gaan denken dat ik in een soort ik geef iedereen lekker de schuld van alles zodat ik me niet schuldig hoef te voelen - bui ben. Het is echt zo.

Er zijn een aantal factoren die mij maar al te graag helpen met niet leren.
1. De mensen die zeggen, je kunt het toch wel, je slaagt toch wel! Ik ben heel blij dat iedereen zo in me gelooft, alleen werkt dit niet echt motiverend. Ik ga jullie namelijk geloven. Ik kan het. Juist, waarom zou ik dan nog leren? Ik haal het namelijk toch wel.
2. Ouders die niet begrijpen dat je geen vakantie hebt, maar lesvrij zodat je kunt leren. En die vervolgens iedere dag aankomen met 'ga je mee dit doen, ga je mee dat doen'. In dit geval, zijn er nog 3 situaties
    1. Ik ga mee, en dan lopen we de hele dag rond in een bouwmarkt, en dan denk ik bij mezelf leren is nog leuker dan dit.. waarom ben ik mee gegaan?
   
2. Ik ga niet mee, en ze komen later terug. Ja, we zijn naar een pretpark geweest want we wonnen gratis kaartjes, en we hebben lekker ijs op, en bij de macdonalds gegeten, en een gratis hond gekregen en ......... Daar worden we alleen nóg depressiever van..
  3. Ik blijf thuis, laat de hond beneden zitten terwijl ik boven zit te werken. Vervolgens vind ik het zielig dat hij alleen beneden zit, neem ik hem mee naar boven, en elke keer als ik dan geen zin heb om te leren (altijd dus) ga ik met de hond knuffelen.
3. Vrienden die wel vakantie hebben, en vervolgens allerlei leuke plannen bedenken, waarvan ik dan de helft moet afzeggen omdat ik geen tijd heb, en dan vervolgens alle foto's op Facebook zien en in een grote depressie raken omdat het er zo gezellig uit ziet.

Conclusie: Leren is onmogelijk als je nog een béetje een sociaal leven wil leiden.

1 reacties:

Lijno zei

Sorry voor dat laatste meid! En je gaat gewoon zakken omdat je dom bent! Zo beter?

XX

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide