zaterdag 17 november 2012

Help! Ik kan het bord niet meer lezen!

 bron
Velen maken het mee. Ik ook. Ik zat in klas 2, en ik zat helemaal vooraan. Prima, niks aan de hand. Toen kregen we nieuwe plaatsen. En toen werd mijn plek helemaal achteraan.. Met samengeknepen ogen staarde ik naar het bord. Wat staat er nou?

Je kunt je voorstellen dat dat niet erg prettig was. De eerste gedachte die door me heen ging was: Nee! Ik wil geen bril! Tegenwoordig dragen mensen een bril met normaal glas erin, omdat ze dat 'stoer' vinden staan. Maar toen ik in klas 2 zat, was dat nog niet, en ik wilde niet dat mensen me gingen uitlachen.

Dapper stapte ik naar de juf, of ik geen andere plek kon krijgen. Waarom? Nou, ik kon het niet meer lezen! Ze zei, ga maar eens naar je ogen laten kijken. Een andere plek kreeg ik niet.
Uiteindelijk vertelde ik het mijn ouders, en gingen we naar de opticien. Nog steeds riep ik: 'Ik wil geen bril!' Maar mijn ouders zeiden: 'Als het niet anders kan, dan moet dat.' Natuurlijk hadden ze gelijk, maar dat wilde ik toen niet toegeven.

We gingen naar de opticien. Het was een hele dikke man met uitpuilende ogen en - niet verassend- een bril. Hij zette me voor een of ander apparaat, en zei: 'Kijk naar het bootje'. Ik zag echter alleen maar een gele streep. Nog steeds vraag ik me af of er eigenlijk wel een bootje te zien was..

Na nog wat meer testen zei hij: 'Ja, je hebt inderdaad een bril nodig.' Waarop de moed me in mijn schoenen zakte. 'Kan ik ook lenzen nemen?' piepte ik. En ja, dat kon.

En toen kreeg ik lenzen. Dat was dat. Probleem opgelost.


Hebben jullie een bril of lenzen? 


3 reacties:

Dina zei

Ik ben vorige winter ook naar de oogarts gegaan, en moest nog een keer terug komen. Heb tot op heden geen bril want ik ben een KEI in uitstellen.

Dave zei

Ik zat ook in het tweede toen ik een bril moest dragen in de klas. Tegen de vierde droeg ik lenzen. Mijn moeder vond dat 'veiliger' voor op de weg met de fiets. Geen last van regendruppels er op en de glazen die beslagen en al.

Maris zei

Hahaha maar Dina, is het niet veel fijner als je het gewoon weer goed kunt zien?
Ja, op de fiets is het inderdaad makkelijker met lenzen. Alhoewel, wanneer het heel hard regent heb ik er altijd last van dat er druppels in m'n ogen komen, waardoor m'n lenzen niet goed meer zitten.. Maar goed, alles beter dan een bril :)

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide