vrijdag 16 november 2012

Waarom is het niet fijn, om klein te zijn?

Hoewel mijn moeder anders beweert, ben ik niet bepaald lang te noemen met mijn 1 meter 63. Zelfs met mijn hoogste hakken ben ik nog een kop kleiner dan de meeste om me heen. En dat, lieve lezers, is niet altijd even prettig.

Waarom is het niet fijn om klein te zijn?
- Bij concerten, festivals, optredens, wat dan ook, zie je niks, tenzij ik vooraan sta (wat overigens echt nooit het geval is)
- Je krijgt iedere dag wel een opmerking als: 'Zo, jij bent klein!'
- Je moet eigenlijk altijd naar boven kijken als je iemand aan kijkt.
- Als je er al jonger uitziet, en je hebt je lengte niet mee, nou dan gelooft niemand je als je zegt dat je al bijna 18 bent..
- Mensen staan in de weg, je vraagt 'Mag ik erlangs?' en vervolgens gaan ze om zich heen kijken, zich afvragend waar de stem vandaan kwam. 'Oh, daar sta je..'
- Mensen hebben altijd de neiging om je op te tillen..
- Mensen proberen ALTIJD voor te kruipen
- Je naam krijgt eigenlijk altijd een achtervoegsel. Meestal is dit -tje (mensen, wordt eens origineel!)

Wat ik van de week had.. Ik stond in de bus. Nou zijn die, zoals jullie al hadden gelezen, niet zo fijn. Maar als je 's ochtends, rond half 8 met de bus mee wil, dan word je daar niet vrolijk van. Ik zal vertellen wat er gebeurde. Ik stapte in de bus, en hij was vol. En niet zo'n beetje ook. Er stonden mensen al tegen de deuren aangeplakt, en er moesten dus nog mensen bij.. (Serieus mensen, waarom allemaal zo vroeg?) Nou goed, ik moest dus staan. En aangezien het buiten best koud was, en in de bus echt heel erg warm en benauwd (doordat de verwarming ietsje te hoog stond, en het natuurlijk overvol was in de bus), kregen de mensen het om mij heen, nogal warm.. En ik stond daar tussen. Het leukste was wel dat ze allemaal die paal moesten vasthouden. Want ja, anders val je om, en dat wil je ook niet. Dus al die mensen om mij heen met hun lange armen die paal vasthouden, die natuurlijk vlak bij mij stond. Met als gevolg dat mijn hoofd op 'okselhoogte' kwam van die mensen.. Je kunt je wel voorstellen wat voor een feestje dat was..

 bron

2 reacties:

Dina zei

Je bent in ieder geval 4 cm groter dan ik. Het ergste vind ik dat je gezicht vaak precies op hoogte is van oksels.

Maris zei

Jeej, ik ben langer! :) Ja, dat is smerig he?

Profile

Mijn foto
Mariska
Dit is een blog van een meisje van 18, genaamd Mariska. Over fashion, fotografie, boeken, muziek en nog veel meer! Follow me, if you like?
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Labels

Bloglovin

Follow Blosses

Goodreads

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Mariska has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide